;
Ku každej objednávke VZORKA ďalšieho produktu ZDARMA! Doprava ZADARMO pri nákupe nad 40 €.

Pleťová starostlivosť pre mužov

Kúpeľňová rutina u mužov a žien, ako všetci veľmi dobre vieme, sa nedá porovnávať. Zatiaľ čo muži ráno stihnú sprchu vrátane holenia či úpravy vlasov do 10-15 minút, ženám trvá oveľa dlhšie nanášanie mejkapu či fénovanie vlasov. Napriek tomu sa aj muži radi starajú o svoje vlasy, pokožku a dbajú na svoj upravený vzhľad.

Aké kozmetické produkty by mali muži používať?

Základom dennej kozmetickej rutiny mužov ako ráno, tak aj večer, by malo byť dôkladné čistenie pleti. Aj keď muži nepoužívajú mejkap, pokožku treba ráno zbaviť nahromadeného séba (kožného mazu) a večer potu, prachu z okolia alebo zvyškov krému s ochranným faktorom. Práve preto je dôležité vybrať si na čistenie pleti vhodný čistiaci gél alebo mydlo.

Obzvlášť pozorní by mali byť muži pri výbere produktov na holenie, najmä ak majú citlivú pleť. Pri podráždení je skvelým tipom prestreknúť tvár pleťovou vodou alebo hmlou v spreji. Ak zvolia levanduľovú vodu alebo kvetovú vodu s verbenou, obohatia tak svoju pleťovú rutinu o aromaterapeutický zážitok.

Po dôkladnom umytí a čistení pleti by si aj muži mali ráno a večer nanášať pleťový krém, ktorý chráni ich pokožku pred vplyvmi z vonkajšieho prostredia. Odporúčame napríklad regeneračný bylinkový krém s obsahom bambuckého masla, vzácnych rastlinných olejov a extraktom z verbeny a medovky. Najmä počas chladných pochmúrnych dní dokáže jeho príjemná vôňa navodiť pocit pohody a uvoľnenia. Raz za týždeň je dobré aplikovať aj pleťovú masku určenú na konkrétny typ pleti (mastnú, suchú, zmiešanú) alebo ju zacieliť na problém, ak nejaký práve riešime (akné, dehydratovaná pleť).

Aj páni, najmä ak majú sklony k zapálenej, aknóznej pleti, by mali raz do mesiaca navštíviť kozmetický salón. Šikovná kozmetička im dôkladne vyčistí pleť, následne nanesie upokojujúci masku zmierňujúcu zápal a hydratačný krém. Pri pravidelnom kozmetickom ošetrení pleti na seba výsledky v podobe čistejšej, hydratovanej pleti na seba nenechajú dlho čakať. Samozrejmosťou je tiež pravidelná pedikúra. 

Svoju pozornosť si zaslúžia u pánov aj vlasy. Pre krásne, lesklé a zdravé vlasy bez lupín odporúčame tuhý šampón pre pánov s extraktom z bylín alebo s výťažkom zo žihľavy. Pre vlasový stajling odporúčame vlasový vosk alebo gél na vlasy. Na to, aby pánsky strih vyzeral dobre, by mal byť pravidelne upravovaný. Zverte sa do rúk šikovnej kaderníčky alebo barbera, kde sa kompletne postarajú o vašu vizáž. Úprava účesu sa odporúča približne raz za štyri týždne.

Na suchú pokožku tela po sprchovaní odporúčame pánom vhodné telové mlieko alebo olej. Po cvičení je ideálny rozmarínový masážny olej uvoľňujúci namáhané alebo stuhnuté svalstvo. A samozrejme, upravený vzhľad by mal každý muž zakončiť aplikáciou dezodorantu, aby nám, ženám aj príjemne voňal, no aby sa v prvom rade sám dobre cítil.

Páni, pridajte nám svoje tipy na starostlivosť o pleť. Ktoré produkty používate vy?

Zdroj obrázkov: Pexels