;
Ku každej objednávke VZORKA ďalšieho produktu ZDARMA! Doprava ZADARMO pri nákupe nad 40 €.

5 tipov pre starostlivosť o pleť na jeseň

 Ľahké letné oblečenie sme už dávno vymenili za teplé,  jesenné a to isté je potrebné spraviť aj s kozmetickými produktami na našej kúpeľňovej poličke. Vždy, keď sa zmení ročné obdobie, mala by sa zmeniť aj naša kozmetická rutina, aby sme čo najlepšie chránili pleť ale aj pokožku celého tela pred nepriaznivými poveternostnými vplyvmi. Na jeseň vonku fúka studený vietor, často prší a naša pokožka je postupne vystavená nielen prvým prízemným mrazom, ale aj prechodmi zo zimy do tepla. Pokožka sa veľmi rýchlo musí prispôsobiť novým klimatickým podmienkam, avšak môžete jej tento prechod pomocou nasledujúcich piatich tipov uľahčiť.

obr_02

Ako mať zdravú a krásnu pleť aj na jeseň?

  1. Odličujte sa šetrne. Produkt na čistenie pleti by mal byť šetrný, no zároveň účinný. To znamená, že by mal zbaviť pleť nielen mejkapu, ale aj prebytočného kožného mazu a všetkých nečistôt, ktoré sa na pleti počas dňa usadili. Ideálne je, ak si odličujete pleť v dvoch krokoch. To znamená, že v prvom kroku použijete hutnejší produkt (odličovací balzam alebo olej) a v druhom kroku ľahší (odličovací gél, emulziu alebo mlieko). Úplne sa vyvarujte prípravkov, ktoré pleť nadmerne odmasťujú a tiež čistiacich produktov s efektom mechanického peelingu. Abrazívne čiastočky, akými je cukor, morská soľ alebo pomleté kávové zrná, či dokonca orechové škrupiny, by mohli na vašej pleti vytvoriť drobné trhlinky a ranky a tie sú vstupnou bránou pre infekcie spôsobujúce citlivosť pleti.
  2. Používajte pleťové séra. Na odlíčenú a správne vyčistenú pleť zvlhčenú kvetovou vodou ráno aj večer naneste pleťové sérum podľa typu pleti. Na problematickú a aknóznu pleť nanášajte sérum špeciálne cielené na tento problém, na zrelú, prípadne suchú pleť môžete ako sérum používať pleťový olej. A keďže takmer každý typ pleti na jeseň a v zime bojuje s dehydratáciou, zaraďte do svojej každodennej pleťovej rutiny aj hydratačné sérum. Mimochodom, viete aké sú známky dehydratovanej pleti? Pocit pnutia, suchosti, šupinky a okom viditeľné prehĺbené jemné linky a vrásky. Dobrým hydratačným produktom tento problém však hravo vyriešite.  
  3. Nasaďte výživnejší pleťový krém. Práve v chladnej polovici roka by ste mali odložiť ľahký hydratačný krém a nasadiť ťažší kaliber v podobe mastnejšieho, výživného krému alebo pleťového oleja. Ak je vaša pokožka pri prechode zo zimy do tepla začervenaná, svrbí vás a je citlivá na dotyk, ide o reaktívnu kožu alebo dokonca o alergiu na chlad. Vtedy používajte naozaj šetrný a najmä neparfumovaný krém. Dvakrát do týždňa si doprajte luxus v podobe pleťovej masky. Striedajte hydratačnú a výživnú, spevňujúcu alebo čistiacu pleťovú masku.
  4. Ošetrujte si celé telo. Pokožka celého tela je počas chladných dní naozaj veľmi namáhaná. Po každej sprche vlažnou, nie horúcou vodou, si natrite ešte mierne vlhké telo príjemným telovým maslom, krémom alebo olejom. Ak to vaša pokožka toleruje, použite parfumované telové mlieko a z vašej rannej alebo večernej rutiny sa tak razom stane domáce wellness s aromaterapeutickým zážitkom. Ošetrujte si aj ruky a to po každom umývaní alebo dezinfikovaní. Neodchádzajte z domu bez rukavíc, zabránite tak nadmernému vysušovaniu pokožky rúk, ktoré môže vyústiť až do nepríjemného praskania kože. Pery si taktiež vždy pred odchodom z domu ošetrite balzamom.
  5. Hydratujte a zdravo sa stravujte. V zime, pretože je chladno, máme tendenciu zabúdať na pitný režim. Ráno, hneď po zobudení vypite pohár vody, prípadne teplý, nesladený čaj. V práci majte neustále na stole položený pohár s vodou a priebežne dopĺňajte tekutiny. Na pleti je totiž hneď vidieť, ak pitný režim zanedbávate. Odporúčame tiež klásť dôraz na zdravý a pestrý jedálniček. Medzi potraviny vďaka ktorým máme zdravá a žiariacu pleť patrí napríklad avokádo, losos, mrkva, listová zelenina, brokolica, rastlinné za studena lisované oleje, semienka, orechy, najmä mandle, bobuľové ovocie, zelený čaj a predstavte si, horká čokoláda.

Prajeme vám krásnu a farebnú jeseň!

 

Obrázky zdroj: Pixabay