;
Ku každej objednávke VZORKA ďalšieho produktu ZDARMA! Doprava ZADARMO pri nákupe nad 40 €.

To najlepšie pre detskú pokožku

Deti sa veľa hrajú, s čímkoľvek, kedykoľvek a kedykoľvek: na pieskovisku, na detskom ihrisku, na záhrade alebo len tak, s kamienkami, vodou a veľmi často aj s blatom. Počas hry ich jemná detská pokožka prichádza do kontaktu s nečistotami a baktériami, čo by mohlo viesť k kožným problémom, ak by sme ich nechali hrať sa bez dozoru a nevenovali následne ich pokožke dostatočnú hygienu. Koža je najväčším orgánom ľudského tela. Deti majú tenšiu, jemnejšiu a vysoko citlivú pokožku, čo znamená, že starostlivosti o ich pokožku je potrebné venovať viac pozornosti. Pre rodiča je preto potrebné vedieť, ako sa správne starať o pokožku svojho dieťaťa, udržiavať ju hydratovanú a dostatočne premastenú a tiež ako znižovať riziko vzniku kožných infekcií.

Pripravili sme pre vás 5 tipov na správu starostlivosť o pokožku vašich detí

Vyberte preňho správne produkty na starostlivosť o pleť

Pri výbere produktov zameraných na starostlivosť o pokožku vášho dieťaťa je potrebné venovať pozornosť hneď niekoľkým faktorom. Podobne ako pri produktoch pre dospelých by ste sa mali zamerať na jeho prírodné zloženie a dbať na to, aby bola jeho kozmetika čistá bez zbytočného chemického zaťaženia, ktoré by uňho mohli naštartovať dermatitídu alebo ekzém. Keďže deti majú veľmi citlivú pokožku, používanie príliš agresívnych produktov by u nich mohlo spôsobiť nástup kožných problémov vyžadujúcich komplikovanú a zdĺhavú liečbu. Preto sa vyhýbajte výrobkom starostlivosti o detskú pokožku, ktoré obsahujú sulfáty, denaturovaný alkohol, farbivá a nadmernú parfumáciu. Rozhodnite sa pre produkty šetrné, určené pre citlivú detskú pokožku, a pre istotu skontrolujte obsah zložiek na zadnej strane produktov.

Umývajte mu tváričku ráno aj večer

Bábätkám a deťom sa nepremasťuje pokožka tváre tak, ako dospelým, preto máme tendenciu nadobúdať pocit, že ráno im tváričku umývať netreba. Opak je však pravdou. Pre jeho každodennú hygienu kože vyberte jemné mydlo určené na citlivú pokožku, a okrem celého telíčka pri večernom kúpaní ho môžete používať aj ráno na osvieženie tváre. Mydlo vyberajte naozaj starostlivo, pretože niektoré tuhé mydlá majú tendenciu pokožku nadmerne vysušovať, čo môže viesť k zápalom a atopickému ekzému či dermatitíde. Dôkladnú pozornosť venujte tiež teplote vody, ktorá by mala byť skôr vlažná, ako príliš teplá.

Nezabúdajte na každodenné krémovanie

Bábätká a malé deti majú sklony k nadmerne vysušenej pokožke, preto je potrebné ošetrovať ich pokožku krémom 2x denne. Ráno vyberajte krém podľa ročného obdobia a toho, či idete von alebo nie. V lete bude stačiť jemná hydratačná emulzia, na ktorú je potrebné približne 20 minút pred odchodom z domu naniesť opaľovací krém. V zime používajte hutnejší krém určený do mrazu. Večer, po kúpeli či sprchovaní, môžete telíčko vášho dieťatka natrieť výživným, premasťujúcim krémom. POZOR však na nebezpečenstvo úrazu pri pošmyknutí dieťatka kvôli klzkej podlahe a vani!

Na dovolenke vždy dieťa po kúpaní v bazéne alebo v mori, osprchujte, aby ste z jeho pokožky zmyli chlór či soľ, ktoré pokožku nadmerne vysušujú, a opätovne aplikujte opaľovací krém. Večer ho natrite hydratačným krémom.

Ako na zapareniny

Vedia byť nepríjemné a je pomerne náročné nájsť krém, ktorý na ne naozaj spoľahlivo funguje. Pri zapareninách všeobecne platí, že ich treba pri každom prebaľovaní umývať vlažnou vodou a len ultra-jemným mydlom a následne prestreknúť hojivou kvetinovou vodou a vždy ošetriť krémom určeným špeciálne na zapareniny. Do pár dní by malo byť po probléme.

A čo tínedžeri?

V súčasnosti nie je výnimkou, že s prvým akné začínajú zápasiť už osemročné dievčatká. V takom prípade treba vašej dcérke (alebo synovi, u chlapcov však nastupuje akné neskôr) zdôrazniť, že najdôležitejšia je hygiena kože ráno a večer, na ktorú môže použiť jemné mydlo určené na akné, prestriekať tvár kvetinovou vodou, v tomto prípade je priam ideálna levanduľová voda, a následne naniesť krém alebo olej určený na problematickú pleť. Na vyrážky môže vatovou tyčinkou naniesť čajovníkový olej. TIP: naučte ju tiež, že tvár si za žiadnych okolností nesmie chytať neumytými rukami. Ak pôjdete vašej dcére v starostlivosti o pleť vzorom, určite vás bude nasledovať a odmenou vám bude spokojná dcéra a krásnou a zdravou pokožkou a z vás bude spokojná maminka.